Yoga för hälsan

Vad betyder egentligen Yoga? Vad händer i vår kropp och själ när vi utövar Yoga?

Yoga betyder förena eller balans, en sorts sammanslagning av dessa ord om man skall hitta någon bra översättning till svenska språket. Yoga har en lugnande effekt för sinnet och genom att utöva detta har forskning visat att även stressnivåerna i kroppen sjunker. Du ökar din egen kroppsmedvetenhet och bygger en starkare och smidigare kropp. En del av alla positiva förmåner med Yoga är. Detta är enbart ett axplock av positiva ting som är relaterade till Yogan.

* Finner ny energi

* Bättre kroppskontroll, man blir smidigare rörligare och uppnår en bättre balans.

* Ökar koncentrationsförmågan

* Ökar kroppens produktion av den välkända aminosyran GABA. Detta behövs för att hjärnan och ger ett ökat välbefinnande.

* Minskar riskerna för stress. Bidrar positivt vid depressioner.

*Hjälper till att rena kroppen från toxiner.

 

Toxiner farligt för kroppen

För att gräva ännu djupare kan vi kolla på punkten angående toxiner. Man brukar oftast dela upp toxiner i två olika kategorier. Miljögifter är inriktad på kemikalier, diverse gifter i mat, droger, vatten. Den andra kategorin är mikrobiska toxiner. Detta bildas främst av bakterier och svampar som i huvudsak framkallas i tarmsystemet. Tar man ett steg ut ser man att miljögifterna är den kategori som man kan se i ett första skede. Närmiljön påverkar ditt intag av föda och detta resulterar senare i de mikrobiska toxinerna som är ett reslutat av intaget av föda.

 

Avgifter och rening av kroppen

Det finns ett flertal sätt att rensa ut toxiner ur kroppen. Ett alternativ är att lägga om kosten och äta betydligt mer ekologiskt. Inta ett större intag av redan avgiftade livsmedel som, broccoli, vitlök, sparris, citron, avokado. Kryddor och örter som är avgiftade som gurkmeja, cayennpeppar, brännässla. Dricka mer vatten än tidigare. Vatten har en bra motverkan mot toxiner då de för ut toxinerna på ett naturligt sätt. Öka sin fysiska aktivitet genom ständig rörelse under dagarna. Har man ett kontorsarbete med ett stillasittande jobba är detta extra viktigt. Rör man på sig så uppstår något som man kan kalla för egenmassage av organen.

Att äta på regelbundna tider och se till att inte stress äta är idag viktigt ur flera aspekter. Att tugga maten ordentligt och äta i lugn och ro är även detta viktigt. Sömnen är även detta en viktig aspekt. Att låta kroppen svettas och jobba är även detta ett bra sätt att rena kroppen. Bastubad är ett bra exempel. Det finns även flertalet specifika  yoga övningar som fungerar väldigt bra ur reningssynvinkel.