Bra kosttillskott för yoga

Bra kosttillskott för yoga

By : -

Att yoga handlar om så mycket mer än fysisk hälsa märker man då man kommer igång med regelbundna yogapass. Många upplever faktiskt att det allra svåraste med yogan är det mentala och att komma vidare då det kan kännas svårt med en viss ställning eller rörelse. Man kan faktiskt säga att man med yogan övar upp de mentala viljemusklerna lika mycket som kroppens smidighet. En annan sak är det holistiska tänkandet, att man ser kroppen som en helhet. Det här gör att det kan vara klokt att se på smarta kosttillskott som ger mer energi och fokus både då man är aktiv på yogamattan och då man sysslar med annat.

Orka mer

Det finns en lång rad tillskott som kan ge mer energi. Ett exempel på detta är svartkumminolja som har många fina effekter. När man ligger på mattan efter ett pass och kör en avslappningsövning så ska man inte behöva somna! Det här är ett tecken på att man är väldigt trött och att det kanske kan vara klokt att se över kosten och de vitaminer och mineraler som man får i sig. Det bästa är förstås om man kan få i sig vitaminerna via kosten eftersom det här är det effektivaste sättet då man beaktar kroppens förmåga att ta upp näringsämnen, men det är också bra att välja bra kosttillskott som ger lite extra av det som man kanske inte får i sig tillräckligt av.

Se över din diet

Om du märker att du faktiskt är rätt hängig och att yogapassen ofta slutar med att du somnar under avslappningsdelen så bör du se lite närmre på din diet och vad den innehåller. Under vintern så är det lätt hänt att man får lite för lite i sig av viktiga vitaminer som D och C. Det här kanske man inte märker förrän till vårkanten då kroppen börjar protestera, och för att komma igen så bör man både ändra om i dieten och se på smarta tillskott som ger den skjuts som krävs.

Yoga kan ju faktiskt vara rätt så tufft och då är det klokt att hjälpa kroppen med de näringsämnen som behövs för att hålla igång muskler och leder så att återhämtningen efter intensiva pass inte blir för svår.