YOGA OCH PENGAR

YOGA OCH PENGAR

By : -

Yoga är en österländsk tradition och ses i många sammanhang som något spirituellt, något fint och något som är så långt borta från pengar som möjligt. Själslig rening och antimaterialism är fina koncept, men i det här inlägget ska vi fokusera på sambandet mellan två i mångas ögon icke förenliga koncept.

I vänstra ringhörnan, yoga. I den högra: pengar.

Oavsett vilken idealbild du målar upp utav yoga, indisk spiritualism och så vidare kvarstår faktum solklart att yoga har blivit något utav en industri i västvärlden. Vi går på yogalektioner, köper yogakläder, yogatights och yogamattor. Fixar ryggproblemen med en yogamassage. Och för att göra allt detta krävs en sak, pengar.

Poängen med det här inlägget är inte att lovorda guldmynten. Poängen är att vara medveten om att de är en stor del av vår vardag. Yoga är för många ett sätt att hitta inre frid, vara närvarande i nuet och släppa många av vardagens problem. Och vet ni vad? En stor del av de problemen är orsakade av just pengar.

Vissa oroar sig för kreditkortsskulden. För att inte ha råd med räkningarna. För att bli vräkta. Andra oroar sig för att inte kunna ge sitt barn det där lilla extra. Inte kunna uppfylla deras önskan på julafton eller födelsedagen. Vissa oroar sig för huslånet. Andra för handpenningen. Vissa för att inte ha råd att åka på drömresan. I botten av allt detta ligger pengar. Vi alla önskar att vi hade mer. Yoga kan faktiskt vara ett bra sätt att samla sig, rensa skallen och kunna fokusera ordentligt på att tjäna dem. Eller i alla fall spara in lite.

Det här har inget med yoga att göra, men ett bra och enkelt första tips för att få mer i plånboken är att använda sig av rabattkoder varje gång man handlar på nätet. Om du går in på till exempel rabattkodsidan hittar du mängder av generösa erbjudanden på i princip allt du kan tänka dig.

Du hittar erbjudanden på kläder för både herrar och damer, pojkar och flickor. För alla väder och alla åldrar. Du hittar sätt att spara pengar när du köper nytt bläck till skrivaren, nya bågar till glasögonen, elektronikprylar, Viaplay-abonnebang och annat som går åt och kostar på. Du kan spara rejäla slantar utan att behöva pruta på kvaliteten.

Med det här enkla sättet att få mer i plånboken är det enklare att fokusera på det som behöver göras. Oavsett om det är att hämta barnen på dagis, besiktiga bilen eller unna sig en stunds yoga för sig själv. Andas in, och andas ut. Puh.