När inte yogan räcker

När inte yogan räcker

By : -

Vissa ser yoga som en livsstil, andra som en träningsstil. Oavsett skapar yoga mjukare leder och en helhetskänsla i kroppen som skapar välbefinnande. Har man problem med värk i muskler och leder kan yoga mycket väl vara ett sätt att hålla sig i form. Men när träningen inte räcker till och det krävs behandlingar är det till en kiropraktor man behöver gå.

Fakta nedan är inspirerad från Stanley Forsbergs hemsida (Kiropraktor i Örnsköldsvik).

Vad gör en kiropraktor?

Kiropraktik är ett stort begrepp som innefattas av en hel del olika metoder och modeller. Det många främst förknippar med kiropraktik är ”justering”. Med det menas att kiropraktorn manipulerar leder och muskler för att justera dem till det bättre. Ett klassiskt exempel är låsningar som därmed kan ”låsas upp”.

Men oavsett om det ska ske en justering eller inte så är grunden att kroppen och musklerna är varma. Därmed börjar en behandling alltid med att delar kroppen masseras. En del patienter går även till kiropraktorer för att enbart få massage. Det handlar då om att mjuka upp kroppens leder och muskler vilket i vissa fall kan räcka gott och väl för ett bättre mående.

Samtidigt erbjuds hjälp för att inte samma problem ska uppstå igen. Den som kommer med nacksmärtor kan exempelvis stått fel vid datorn under en längre tid. Att då komma till en klinik för att få hjälp med massage och justering är ett sätt att få bättre hälsa. Men bara kortsiktigt. I längden handlar det om hur man rör sig i sin vardag. En kiropraktor kan därför med fördel komma ut och erbjuda förebyggande behandlingar.  

Många företag har detta som friskvård för sina anställda. Antingen som en del i arbetet eller som frivilligt genom att subventionera kostnaden hos kiropraktorn.